Hydraulische olie conditie

Olie conditie hydraulische systemen

hydraulische systeem
Conditie monitoring hydraulisch kraan

Het binnendringen van vocht in een hydraulisch systeem is een ​​veel voorkomend probleem. Het volledig voorkomen hiervan is een flinke uitdaging. Vervuiling in een hydraulische olie kan een indicatie zijn van beginnende slijtage van componenten en dus een signaal tot uitval. Zorgen voor een goede hydraulische olie conditie zal de betrouwbaarheid ten goede komen. Het systeem zal efficiënter functioneren en zal minder slijtage vertonen. Olie kan dan indien nodig worden vervangen op basis van de werkelijke staat. In plaats van een verouderd, op tijd gebaseerd schema.

hydraulische olie conditie
Hydraulische olie levenscyclus

Oplossing

Door een olie kwaliteitssensor in de retour leiding of tank te installeren is het mogelijk de huidige conditie te bepalen. De conditie en  temperatuur van de hydraulische olie worden gelijktijdig gemeten. Uitlezing van deze waardes kunnen via een lokaal display of remote gebeuren.

Voordelen

Een operator ziet onmiddellijk de huidige hydraulische olie conditie in het systeem. Dit geeft hem de mogelijkheid om onmiddellijk beslissingen te nemen als de olie kwaliteit verslechtert waardoor stilstand wordt voorkomen. De frequentie van olie analyses door laboratorium kan aanzienlijk worden verminderd en alleen worden uitgevoerd als de sensor een signaal geeft dat de conditie dit vereist. Zelf voordeel berekenen?

Ben je benieuwd naar onze oplossing? Neem via de chat optie of telefonisch contact met ons op.
Gebruik het contact formulier voor meer info en meld je aan voor onze nieuwsbrief met updates.