Calculator kosten besparen

Kosten besparen

Kosten besparen op onderhoud is vaak makkelijker gezegd dan gerealiseerd. Machines of voertuigen dienen zo optimaal mogelijk ingezet te worden. Het onderhoud wordt daarom vaak preventief uitgevoerd. Preventief onderhoud brengt over het algemeen totaal hogere onderhoudskosten met zich mee. Door het toepassen van Oil condition monitoring is het real-time meten van oliekwaliteit mogelijk. Deze hoeft dan niet meer preventief vervangen te worden maar wanneer nodig. De eerste besparing is een feit.

Door onderstaande gegevens in te vullen, kunnen we je snel een indicatie gegeven over hoeveel je kunt besparen op olie onderhoud. Om een zo compleet mogelijk beeld te geven zijn er een aantal waarden vooraf gedefinieerd. De berekening is een indicatie van wat mogelijk is. De werkelijke besparing kan dus meer of minder zijn. Neem contact met ons op voor een berekening op maat, wij zullen dan samen kijken naar de mogelijkheden.

Hoeveel kan ik besparen met olie conditie monitoring?

Voor ieder toepassing is de besparing afhankelijk van diverse factoren. Een besparing van 20% is over het algemeen eenvoudig te bereiken.

Wat zijn de besparings opties met conditie monitoring?

De mogelijkheden waarmee de besparing gerealiseerd wordt zijn:
– Lager olie verbruik door op juiste moment te vervangen
– Minder arbeidsloon, minder vervang momenten is minder arbeid
– Machine stilstand reductie (gepland) dus meer productie
– Minder kosten voor labanalyses, afvoer van “oude” olie

Calculator kostenbesparing

In deze berekening zijn de kosten voor aanschaf van ons basis Distance Monitoring systeem en een geprogrammeerde oliesensor al meegenomen.

Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen? Bel ons voor meer info of maak gebruik van het contact formulier.

Uw eigen berekening doen in een gratis excel sheet, gebruik deze link.

* Indien er geen calculator zichtbaar is neem dan contact op, in sommige browser werkt het niet correct !