Olieconditie Monitoring

De voordelen van olieconditie monitoring op een rijtje

Olieconditie monitoring is een cruciaal onderdeel van elk voorspellend onderhoudsschema. OCM omvat het meten, monitoren, analyseren van veranderingen in olie door vervuiling en chemische eigenschappen, het volgen van de degradatie in oliekwaliteit van nieuw tot het einde van de olie levensduur. Deze gegevens geven inzicht in kwesties die van invloed zijn op de prestatie, betrouwbaarheid en kunnen de basis vormen voor een effectief onderhoudsprogramma.

OCM helpt de operationele kosten te verlagen en productiviteit van de machine te verbeteren. Een investering in een OCM oplossing zal zich snel terug verdienen. In een periode van gemiddeld zes á zeven maanden is mogelijk.

Het verlengen van de onderhoudsintervallen

Onderhoudsschema’s zijn meestal gebaseerd op het aantal operationele uren (GAO), in plaats van een item te reviseren vervangen als dat echt nodig is (TAO). Op basis van tijd schema’s, hebben we de neiging om zeer conservatief te zijn hetgeen resulteert in aanzienlijke overdadig onderhoud. Olieconditie monitoring stelt je in staat om nauwkeurig het tijdstip te bepalen voor het olie onderhoud. Gemiddeld resulteert dit in een onderhoudsinterval toename van 20% tot 50% en daardoor verminderen de jaarlijkse onderhoudskosten aanzienlijk.

Olieconditie Monitoring
Monitoren van olieconditie

Verminderen van slijtage en onderhoud

Verandering in de olieconditie leidt tot de eerste tekenen van slijtage en onverwachte problemen. Deze verandering is te signaleren door het toepassen van olieconditie monitoring. Hierdoor is het mogelijk om onmiddellijk actie te ondernemen voordat er schade aan de installatie ontstaat. Dit voorkomt eventuele ongeplande stilstand en dure reparaties. De vermindering van slijtage zal leiden tot een stijging van de productiviteit en totale kostenverlaging. Door het

Productiviteit verhogen

Ongeplande stilstand van installaties kost meer dan de reparatie alleen, wat te denken van productieverlies. Door de combinatie van geoptimaliseerde onderhoudsintervallen en het reduceren van ongeplande stilstanden is een productiviteit winst te realiseren van 10% tot 20% gedurende de levensduur van de installatie.