Olie conditioneren of vervangen

Wanneer olie conditioneren of vervangen. Over het algemeen zijn er slechts twee voorwaarden die het volledig vervangen van de olie in een hydraulisch systeem noodzakelijk maken:

  1. Degradatie van de basisolie
  2. Uitputting van de additieven

Verontreinigingen van de olie zoals deeltjes en water kunnen uit de olie worden verwijderd en vereisen daarom geen volledige olieverversing. Technieken voor het spoelen van hydraulische systemen variëren in kosten en complexiteit. Laten we een onderscheid maken tussen het reinigen van de olie en het spoelen van het volledige systeem.

Reinigen van de olie

conditioneren van olie met behulp van een offline olie filter unit
Offline Filter unit

Het doel van het reinigen van de olie is het elimineren van de verontreinigingen zoals deeltjes en water. Conditioneren van de olie kan bereikt worden door middel van een offline filterunit. Net als een bypass van de olie stroom door een externe olie conditionering installatie. Het doel van het doorspoelen van het hele systeem is het verwijderen van slib, lak, vuil en verontreinigde of afgebroken vloeistof van leidingen en andere interne oppervlakken en dode punten van het systeem.

Redenen voor het uitvoeren van een systeem spoeling zijn onder andere:

  1. Olie degradatie – met als gevolg slib, vernis of microbiële afzettingen.
  2. Grote storing – in combinatie met overbelasting van het filter verspreidt het vuil zich door het systeem.
  3. Nieuwe of gereviseerde apparatuur – om ‘ingesloten’ vervuiling te zuiveren.

Gemeenschappelijke methoden voor het spoelen van hydraulische systemen zijn onder meer:

  • Dubbele olieverversing en filtervervanging.
  • Mechanische reiniging.
  • Vermogens spoeling.

De gebruikte techniek of combinatie van technieken hangt af van het type systeem en de grootte ervan, uw betrouwbaarheids doelstellingen voor het systeem en de reden voor het spoelen. Met uitzondering van nieuwe of gereviseerde apparatuur betekent de noodzaak om een hydraulisch systeem door te spoelen over het algemeen een falen van het onderhoud.