Olie kwaliteit sensor

Olie kwaliteit sensor

De olie kwaliteit sensor (Oil Quality Sensor) is de ideale oplossing voor het nauwkeurig en realtime meten van oliekwaliteit.
Door de eenvoudige en snelle implementatie van de sensor resulteert dit direct in inzicht van de oliekwaliteit. Door plaatsing in de olie van equipment is dit een kostenefficiënte oplossing voor realtime conditiebewaking. Iedere minimale slijtage van equipment of vervuiling door externe factoren van de olie wordt direct gedetecteerd.

Olie Kwaliteit Sensor
Oil Quality Sensor

Door de grote gevoeligheid en het gebruik van een elektrochemische vingerafdruk is de sensor toepasbaar in alle oliesoorten in allerlei verschillende toepassingen..

Indien er in de olie een verandering optreed, door verontreiniging, viscositeit of oxidatie veranderen de elektrochemische eigenschappen. Deze minuscule veranderingen in de olie worden direct gedetecteerd door de sensor. Hierdoor is de sensor inzetbaar voor elke toepassing waarbij olie een belangrijk deel uitmaakt van de installatie.

Het toepassen van de olie kwaliteit sensor resulteert onder andere in deze voordelen:

  • Optimaliseren van de service interval
  • Verhogen van de beschikbaarheid van installaties, en dus meer productie
  • Verlagen van onderhoudskosten, waardoor een lagere TCO
  • Verbeteren van de veiligheid van installaties
  • Verminderen van ongeplande stilstanden
  • Verkleinen van de CO2 footprint

Alle voordelen bij elkaar dragen bij aan een positieve financiële bijdrage voor de asset owner en zijn ook nog eens goed voor het milieu.

De sensor is te combineren met ieder conditie monitoring systeem daarmee ben je volledig op de hoogte van de oliekwaliteit.